Terras tegi Schröderit

Olen propagandat puudutavates presentatsioonides kasutanud Gerhard Schröderit kui näidet korruptsioonist Euroopas, samuti on ta hea näide illustreerimaks terminit kasulik idioot. 
Lääne ajakirjanduses kutsutakse teda ka Putini 250 tuhande EURO semuks. Uhkelt istus Schröder Putini inaguratsioonil 2018 mais külaliste esireas.
Millest siis koosnevad tema ärateenitud tiitlid. Kõige suurem patt ei ole kasulikuks idioodiks olemine, ehk kuulumine Putini sõpruskonda ja tema avalik toetamine ning mitte ka Rosnefti nõukogusse kuulumine ja Nordstreamide lobbistamine, on ju seda teinud ka Soome endine peaminister Paavo Lipponen. Põhiprobleemiks on tema astumine Rosnefti teenistusse kohe peale Saksamaa kantsleri positsioonilt lahkumist ja eelnevalt lepingute sõlmimist Saksa riigi nimel selle firmaga. See on kõige lihtsam korruptsiooni näide millest isegi koolilaps aru saab. Olles riiklikul mõjukal positsioonil sõlmid lepingu ettevõttega kelle teenistussse seejärel astud!
Ma pole jälginud riigiametnike liikumist peale ameti üleandmist, kuid peale oma loengumaterjalide ülevaatamist avastasin, et ka meil on üks riigiametnik kes on oma mõjuvõimuga olnud lepingute sõlmimise juures ja kohe peale ametist lahkumist asus sellesse firmasse tööle. Nimelt endine kaitseväe juhataja Riho Terras oli MILREM firma lepingute sõlmimisele väga lähedal seisev isik, kui mitte lepingu allkirjastaja. MILREM kodulehel seisab lause mis kuulutab, et nad juba aastast 2014 remondivad kaitseväe tehnikat, 2013 alustas Terras tööd juhatajana omandades väga suure mõjuvõimu oma autoritaarse juhtimisstiiliga paljude protesside üle. Täna on Terras selle firma teenistuses!
Sellest pole midagi kui arvestada, et keskmine eestlane on ikka vaene ja peab ellu jäämiseks mitme koha peal rabama.
Mõjuvõim on selline umbmäärane mõiste mida tihti rahaks ei saa arvutada. Schröderi puhul on see teada, see on 250 tuhat EURi aastas. 

 

Kommentaarid

Populaarsed postitused sellest blogist

Jalutades Riia vanalinnas, soovitus turistile 2

Kõne vabariigi 106 aastapäeva puhul Suure-Jaani vabadussõja mälestusmärgi juures

Jalutades Riia vanalinnas, soovitus turistile 1