Häda kolonelidega

Käisin Itaalia saatkonnas aastapäeva tähistamise vastuvõtul ja kurvastusega pidin tõdema, et Eesti kaitsevägi oli esindatud vaid ühe kapteni mundris ohvitseriga. Kurb oli tõdeda, et täna, 28 aastat kaitseväe taasloomisest, pole meil oma NATO liitlase riikliku aastapäeva tähistamise üritusele isegi vanemohvitserist esindajat saata!!!
Nüüd sain infot, et noored kindlarid kaitseväe eestotsas on võtnud teemaks kolonelide arvu vähendamise, kolonele pidi liiga palju olema!
Tegelikult paistab et noored kindralid kardavad konkurentsi ja püüavad ennast teha asendamatuks. Tunnen kaasa mutipüüdmisega kuulsaks saanud kindralile, kelle ametiaeg lõpeb enne tema 50 aastaseks saamist ja tal tuleb siis kaitseväest lahkuda. Kõik tänased juhatajad on proovinud seejärel poliitikukarjääri ja on seal kolinaga läbi kukkunud.
Teine väljakutse mis kaitseväel täna tänu rumalatele otsustele on see, et liiga noored kogemusteta ohvitserid töötavad kõrgematel ametikohtadel. Minu kolleegid NATO-st siiamaani imestavad kuidas Eestis saab juhatajaks ohvitser kellel puudub eelnev NATO staabis töötamise kogemus? Piinlik, päriselt!
Kellele see kaitseväe lammutamine kasulik on?

Kommentaarid

Populaarsed postitused sellest blogist

Jalutades Riia vanalinnas, soovitus turistile 2

Kõne vabariigi 106 aastapäeva puhul Suure-Jaani vabadussõja mälestusmärgi juures

Jalutades Riia vanalinnas, soovitus turistile 1