Mis Eestist saab selle Ukraina kriisi valguses

Kõigepealt Eesti on kaitstud paremini kui kunagi varem, ...võibolla veel paremini oli see ainult Vabadussõja teises pooles :)

NATO kaitseplaanid mille koostamise juures ma olin on käiku läinud. Vastasvõistleja heidutamiseks suurendatakse siin kohalolevat liitlaste kontingenti. See on ok ja osa plaanist!

Venemaa, kel on üks maailma suurim armee, ei ole suutnud siiani vallutada tervet Ukrainat, vaid ainult väikese osa. Tal ei jätku jõudu pidada sõda mitmel rindel, veelvähem NATOga ja meie oleme NATO. 

Loodame, et läänemaailm toetab Ukrainat piisavalt ja ta peab vastu. Ilma lääne toetuseta nad vastu ei pea.  

Tuumapommidega heidutamine on osa mängust, mida ei peaks tõsiselt võtma. Kui keegi seda kasutab, kirjutab ta oma surmaotsusele alla, sellest peaks aru saama ka kõige rumalam venelane. Kogu maailm pöörab temast ära!

Ukrainast tulevad põgenikud, ka meile, sellega tuleb leppida, põgenikke tuleb aidata, paljud jäävad siia. Me peame tegelema integratsiooniga.

Iga sõjaline konflikt toob turule juurde rohkem illegaalseid tulirelvi ja sellega kuritegevuse tõusu. Me peame tugevadama oma politsei ja piirvalve üksuseid, et kuritegevuse import ei oleks meie riiki või läbi meie läände, liiga suur.

Vene turu ärakukkumisega hinnatõus jätkub. Inflatsioon saab olema vägev. Õnnelikud on need kel on töökoht, veel õnnelikumad need kel on töökoht ja maakodu, kus saab kartulit, kanu jne kasvatada. 

Lõpetuseks, iga asi saab ükskord otsa, nii hea kui halb. Vana metsavenna sõnul, elu meist mööda ei lähe, pole vaja endale haiget teha liigse muretsemisega! Elagu Eesti :) 



Kommentaarid

Populaarsed postitused sellest blogist

Jalutades Riia vanalinnas, soovitus turistile 2

Kõne vabariigi 106 aastapäeva puhul Suure-Jaani vabadussõja mälestusmärgi juures

Jalutades Riia vanalinnas, soovitus turistile 1